BASE at Salone del Mobile 2024 – 10 projecten geselecteerd

Van 16 tot en met 21 april 2024 vindt de Salone del Mobile 2024 plaats, een van de meest omvangrijke internationale beurzen voor meubel- en productontwerp. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie stelt tien Nederlandse startende makers, ontwerpers en architecten in staat hun werk voor het eerst internationaal te presenteren. Ze nemen deel aan een groepstentoonstelling bij cultureel centrum BASE Milano.

15 februari 2024

groepspresentatie

De groepstentoonstelling is onderdeel van het overkoepelende programma We Will design in BASE Milano. Het programma biedt ruimte aan projecten die zijn gericht op onderwerpen als ruimtelijke rechtvaardigheid, saamhorigheid en solidariteit. Het Stimuleringsfonds biedt met de Open Oproep BASE at Salone del Mobile 2024 actief een springplank aan individuele makers die nooit eerder internationaal werk hebben gepresenteerd. Hierdoor vergroot het fonds de internationale zichtbaarheid van opkomende Nederlandse ontwerpers. Daarnaast heeft de open oproep als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en duurzame internationale relaties op te bouwen.

The Plantslator – Eros Risiglione

algemene indruk

De tien geselecteerde projecten laten een grote diversiteit zien in thema’s, disciplines, presentatievormen en culturele diversiteit. Zo maakt Anas Chao een dutch dumpling, Sonia Górecka presenteert Slavic Phantasmagoria. Orphanage of Meaning., een installatie over de aanhoudende onrust in de Slavische landen, en Loi Studio geeft inzicht in het queer-zijn binnen publieke ruimtes door middel van een presentatie van een tapijt en een publicatie.

Walls That Match My Mood – Laura Stachon

selectie

Lees hier meer over de projecten:
- Gijs Schalkx – Plastic Auto
- Anas Chao – An Inquiry Into Dutch Dumplings
- Augustina Lavickaite – Information Smuggling
- Sonia Górecka – Slavic Phantasmagoria. Orphanage of meanings.
- Loi Studio – Queer, Folks
- Studio Holly Zambonini – Poison Apple
- Susanna Tomassini – The Southern Thruway
- Eros Risiglione – The Plantslator
- Studio Laura Stachon – Walls That Match My Mood
- FALSEWORK – Rotterdam Garment District (foto bovenaan)

beoordeling en budget

De ingediende voorstellen zijn door een interne commissie getoetst op de criteria van deze oproep:
- de artistiek-inhoudelijke waarde van de presentatie;
- het plan en de motivatie;
- de aansluiting van de presentatie op de thematiek van het programma.

over BASE Milano

BASE Milano is een hybride cultureel centrum gevestigd in het Tortona district in Milaan en bestaat sinds 2016. BASE stimuleert onderzoek en experiment, kruisbestuivingen en uitwisseling in de creatieve industrie, sociale innovatie en technologie, democratie en economie. Binnen het programma We Will Design: We have an IDEA presenteert BASE Milano nieuwe vormen van co-existentie en saamhorigheid door middel van samenwerkingen, dialogen en netwerken. IDEA staat voor Inclusion, Diversity, Equity en Accessibility.