herziene aanvragen

Bij een aantal van onze regelingen kun je na een negatief advies van de commissie eenmalig een herziene aanvraag voor je project indienen. Aan een herziene aanvraag zijn wel voorwaarden verbonden.

Wat is een herziene aanvraag?

De regelingen Vormgeving, Architectuur, Digitale cultuur, Internationalisering, de Startregeling en Immerse\Interact kennen de mogelijkheid een herziene aanvraag in te dienen. In de regelingen wordt een herziene aanvraag als volgt gedefinieerd:

herziene aanvraag: een subsidieaanvraag, voorzien van nieuwe informatie, die opnieuw wordt ingediend na een negatief advies van de adviescommissie, op grond van een regeling van het Stimuleringsfonds

Is je aanvraag afgewezen nadat deze is voorgelegd aan een adviescommissie? Dan heb je de mogelijkheid om voor hetzelfde project één keer een herziene aanvraag in te dienen in een volgende ronde. Een herziene aanvraag is altijd voorzien van nieuwe informatie. Denk aan een aangepaste planning of op basis van feedback van de commissie aangescherpt projectplan.

Hoe dien je een herziene aanvraag in?

Het indienen van een herziene aanvraag gebeurt op dezelfde manier als een gewone aanvraag. In het aanvraagformulier geef je aan dat het om een herziene aanvraag gaat en verwijs je naar het projectnummer van de oorspronkelijke aanvraag.

Een herziene aanvraag wordt meestal ingediend in een volgende ronde binnen dezelfde regeling, maar kan ook bij een andere regeling als herzien worden ingediend als uit het negatieve advies bijvoorbeeld blijkt dat het beoogde project beter past binnen die andere regeling.

Het aantal herziene aanvragen dat per ronde in behandeling kan worden genomen bij de regelingen Vormgeving, Architectuur, Digitale cultuur en Internationalisering is beperkt en wordt vooraf vastgesteld. In de Startregeling creatieve industrie en Regeling Immerse\Interact wordt bij het innemen geen onderscheid gemaakt tussen herziene aanvragen en gewone aanvragen.

Hoe worden herziene aanvragen beoordeeld?

De adviescommissie beschouwt een herziene aanvraag als een op zichzelf staande, nieuwe aanvraag. De commissie komt tot een nieuw oordeel op basis van de informatie uit de herziene aanvraag. Het vorige advies wordt niet met de commissie gedeeld en er wordt geen vergelijking gemaakt tussen de oorspronkelijke aanvraag en de herziene aanvraag. Omdat de samenstelling van de commissie per ronde wisselt, kan het zijn dat de commissie andere (kritiek)punten betrekt in haar advies.