Brabantse oogst ARO & VRO – vervolg

De tentoonstelling Brabantse Oogst ARO & VRO laat in beeld en woord de projecten zien die het Stimuleringsfonds in Brabant ondersteunde via het Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp en de Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp. De tentoonstelling vormt een bron van praktische kennis en ervaring over de inzet van ontwerpkracht in ruimtelijke opgaven en is in juni op drie locaties te zien.

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseerde, samen met de provincie Noord-Brabant en BrabantAdvies, op 8 februari 2023 de kennisbijeenkomst Ontwerpkracht voor de grote verbouwing van Brabant (klik hier voor een terugblik op de bijeenkomst). Tijdens de bijeenkomst werd ook de tentoonstelling Brabantse Oogst ARO & VRO geopend. Deze expositie toont in beeld en woord 31 Brabantse projecten uit het Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp (ARO) en de Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp (VRO).

Nadat de tentoonstelling drie weken te zien was in het Provinciehuis van de Provincie Noord-Brabant, reisde hij door naar de Faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven en het gemeentehuis van de gemeente Maashorst in Uden. De reis wordt nu vervolgd.

Brabantse Oogst ARO & VRO is vanaf vrijdag 2 juni te zien in Breda Botanique en verhuist op 16 juni, ten behoeve van de Dag van de architectuur, naar het voormalig Kadaster-gebouw in Breda. Vervolgens is de expositie vanaf 19 juni te zien in het stadhuis in Tilburg, waar op 20 juni ook de tweede editie van Ruimtelijke ordening van NU plaatsvindt; dit door de Akademie van Kunsten en Het Nieuwe Instituut, samen met Riek Bakker, georganiseerde evenement is gericht op de eerste schets van het Integraal Ruimtelijk Voorstel Noord-Brabant.

reis langs de provincies

Brabant is de startprovincie van een reis die het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in 2023 maakt langs de provincies met de oogst uit VRO en de lopende projecten uit ARO. Begin juni gaan we in overleg met de provincie Zuid-Holland over Zuid-Hollandse Oogst ARO & VRO.

Kaart van Nederland met met punten aangegeven locaties waar projecten zich bevinden.
Kaart Brabantse Oogst expositie