Vijf scouts op zoek naar nieuw talent

Philip van Vorstenbosch, Wouter Pocornie, Shirin Mirachor, Dina Ziad en Glenda Pattipeilohy zijn door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie opnieuw aangesteld als scouts voor de Scout Nights 2024. Via de scout nights krijgen ontwerpers en makers, die zich in de praktijk professioneel hebben ontwikkeld of een mbo-ontwerpopleiding hebben afgerond, de kans een beurs van € 25.000 aan te vragen bij de Regeling Talentontwikkeling.

We organiseren verdeeld over het land vijf scout nights. De scout nights zijn besloten en elke pitchlocatie heeft een eigen scout. Word je in de scout nights geselecteerd, dan ontvang je € 1.000 voor het opstellen van een ontwikkelplan. Met dit plan doe je in de tweede fase van de Regeling Talentontwikkeling een aanvraag voor een beurs van € 25.000. In de scout nights kunnen maximaal 25 aanvragers worden geselecteerd.

scouts

Philip van Vorstenbosch, Zwolle

Regio Noord (Zwolle)

Philip van Vorstenbosch is meer dan 15 jaar onderdeel van de Zwolse scene. Als muzikant, host, podcastmaker en cultureel ondernemer heeft hij een netwerk opgebouwd door verschillende lagen van de creatieve sector van Zwolle en omstreken. Een ervaren man als het gaat om verbinden van mensen aan elkaar, aan fondsen en aan toffe projecten. Philip: ‘Als je je creativiteit volgt, zit je altijd op de juiste weg.’

Philip van Vorstenbosch

Foto: Rink Fotografie

Wouter Pocornie, Amsterdam

Regio Midden (Amsterdam)

Wouter Pocornie is architect, stedenbouwkundige en onderzoeker en werkt aan verschillende projecten en initiatieven via zijn eigen eenmanszaak 26H, waarmee hij ook geregeld betrokken is bij projecten buiten zijn directe discipline. Wouter werkt via Bijlmer Believers 3.0 aan strategievorming en community building binnen Amsterdam Zuidoost, was Partner bij Prospect Eleven en heeft aan het begin gestaan van de opbouw, is coördinator bij The Black Archives Bijlmer en is sinds 2021 naast de Programmaraad van ARCAM ook commissielid Architectuur bij het Stimuleringsfonds.

Wouter Pocornie

Foto: Nosh Nene

Dina Ziad-Westmaas, Utrecht

Regio Midden (Utrecht)

Dina Ziad-Westmaas is mede-oprichter van OP&, nieuwe presentatieruimte voor beeldende kunst, mode en ontwerp dat in 2025 haar de deuren zal openen op het Berlijnplein. In haar werk zet Dina zich in om meer ruimte te creëren voor nieuwe verhalen en de rijkdom van verschillende culturen te tonen middels interdisciplinaire programma’s.

Dina Ziad-Westmaas

Foto: Maan Limburg

Shirin Mirachor, Rotterdam

Regio Zuid (Rotterdam)

Shirin Mirachor is oprichter en directeur van het cultureel instituut (A)WAKE en een van de krachten achter de club/space MONO in Rotterdam. Ze richt zich specifiek op de zogenoemde ‘in-between’; makers en denkers die zich prettig voelen in de tussenruimte en de fluïditeit. Met projecten als het vierdaags festival New Radicalism, audio-visueel experiment H3ritages Studios of de talk-serie New Activism, beweegt ze zich graag speels rondom identiteit, representatie en kunst en politiek.

Shirin Mirachor

Glenda Pattipeilohy, Eindhoven

Regio Zuid (Eindhoven)

Glenda Pattipeilohy is educator, cureert en produceert programma’s en momenten met één missie: het oprekken van het collectiefbewustzijn van onderbelichte verhalen, kennis en realiteiten en het centreren daarvan. Dit doet ze bijvoorbeeld in Nederland met het collectief Beyond Walls waar zij een trots onderdeel van is, het kunstenaarscollectief AMI Awareness Moluccan Identity en in de Molukken met Moluccas Coastal Care waarbij het klimaat, duurzaamheid en het bewaken van de kust centraal staan. Glenda is geboren en getogen in Eindhoven en werkt met trots aan educatie en projecten in het Van Abbemuseum.

Glenda Pattipeilohy
Scout Night Utrecht 2023. Foto's: Derek Zomer

regeling talentontwikkeling

De scout nights vinden plaats binnen de kaders van de Regeling Talentontwikkeling en zijn voor ontwerpers en makers die geen ontwerp- of architectuuropleiding op hbo- of universitair niveau hebben afgerond in Nederland of in het buitenland. Zo stelt het Stimuleringsfonds ontwerpers en makers met verschillende sociale, economische en culturele achtergronden in staat hun ontwerppraktijk verder artistiek te ontwikkelen en te professionaliseren.

De scout nights staan open voor makers die een individuele praktijk hebben of opereren als collectief en werken binnen de (deel)disciplines vormgeving, architectuur of digitale cultuur of een cross-over hiertussen. Ook praktijken op de grenzen van de disciplines zijn welkom, zoals street art, art-direction en styling.

Lees de Regeling Talentontwikkeling voor de voorwaarden en beperkingen.

Scout Night Eindhoven 2023. Foto's: Derek Zomer

vragen

Heb je vragen, neem dan contact op via scoutnights@stimuleringsfonds.nl.

spreekuren

Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen? Meld je dan hier aan voor een van onze online spreekuren op:
- maandag 18 december 2023, 16.00 - 17.00 uur
- woensdag 10 januari 2024, 14.00 - 15.00 uur
- vrijdag 9 februari 2024, 11.00 - 12.00 uur