Stage Cultuur Inclusief in 2024

De regeling van Stage Cultuur Inclusief, een initiatief van de gezamenlijke Rijkscultuurfondsen, is vernieuwd. Subsidieaanvragen kunnen via het platform worden ingediend tot 15 november 2024.

Stage Cultuur Inclusief is opgericht om stage- en werkervaringsplekken divers en inclusief in te vullen. Culturele instellingen (gesubsidieerde en niet-gesubsidieerd) kunnen hun mbo-, hbo- en wo-stages aanmelden op de website. Dat geldt ook voor instellingen en studenten in Caribisch Nederland en de bijzondere gemeenten in het Caribisch gebied. Dit is opgenomen in de vernieuwde Regeling Stage Cultuur Inclusief.

Instellingen die gevestigd zijn in Caribisch Nederland of de bijzondere gemeenten kunnen voor stagiairs, net als in Nederland, € 1.000 aanvragen bij Stage Cultuur Inclusief, als bijdrage aan de stagevergoeding.

Culturele instellingen in Nederland die een leerplek aanbieden aan een student of starter uit Caribisch Nederland of de bijzondere gemeenten, kunnen bij Stage Cultuur Inclusief een subsidie aanvragen van € 1.500 als bijdrage aan zowel de stagevergoeding als de reiskosten.

Gratis stagevacature plaatsen

Op zoek naar een stagiair? Plaats gratis je vacatures voor stage- en werkervaringsplekken op het platform van Stage Cultuur Inclusief. Zij delen de vacature breed via een mailing en betrokken onderwijsinstellingen. Zodra geschikte kandidaten zich melden, neemt het platform contact op. Na een geslaagde match kan de subsidieaanvraag bij Stage Cultuur Inclusief ingediend worden.