LIVECAST – Inclusive Cities & Societies through Design: Tales of the TREM

Op maandag 26 oktober om 14:00 uur presenteert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie met medewerking van Pakhuis de Zwijger een livecast over internationale samenwerking in de creatieve industrie, onder de titel Inclusive Cities & Societies through Design – Tales of the TREM: Turkije, Rusland, Egypte en Marokko. De livecast is tegelijkertijd de lancering van de gelijknamige publicatie Tales of the TREM.

In de livecast, delen teams van creatieve makers, ontwerpers en architecten hun bijzondere ervaringen in samenwerking met tal van creatieve lokale partners in Turkije, Rusland, Egypte en Marokko.

De livecast gaat over het belang van internationale uitwisseling op het gebied van actuele, urgente, globale thema’s en de maatschappelijke rol en impact van design. Samen met vele lokale partners zoeken de teams naar innovatieve ontwerpoplossingen voor de talloze uitdagingen die snelle verstedelijking met zich meebrengt, zoals het ontwerpen van inclusieve publieke ruimtes, het ontwikkelen van goede, betaalbare huisvesting en nieuwe vormen van circulair design. Het doel is om de voor velen onbekende verhalen uit deze vier landen, de vernieuwende perspectieven en lessons-learned te delen met een breder publiek.

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunt 26 projecten binnen het meerjarige programma, getiteld Inclusive Cities & Societies through Design, als onderdeel van het Internationaal Cultuurbeleid 2017-2020 van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

programma
Met diverse teamleden gaan we o.l.v. presentator Jörgen Tjon a Fong in gesprek over de thema's:

1. inclusieve steden en samenlevingen
met gasten:
Syb Groeneveld, directeur-bestuurder Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Tuğçe Akbulut, partner Tradition as a making tool (TR)
Daria Naugolnova, partner Identity in Typical (RU)
in video: Friday Milk, partner Murmansk Prospekt (RU)

intermezzo

Robin Vermeulen en het Amsterdams Andalusisch Orkest, partner Facets of Tangier (MA)

2. internationale samenwerking
met gasten:
Daria Ofman en Abdalla Daif van Connecting Deltas (EG)
Thijs Verhaar van Inclusive Regenerative fashion in Turkey (TR)
Yassine Salihine, ontwerper en adviseur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

3. blik op de toekomst

Keynote van Birgitta Tazelaar, deputy Director-General for International Cooperation – Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken

publicatie

Alle 26 projecten worden in een publicatie uitgelicht, met inspirerende interviews, verhalen en foto’s.