Immerse\Interact (XL) – 8 projecten geselecteerd

Het Nederlands Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunen in het kader van de samenwerkingsregeling Immerse\Interact acht projecten binnen het interdisciplinaire medialandschap. Vijf projecten ontvangen een ontwikkelingsbijdrage en drie projecten ontvangen een XL-bijdrage voor de realisering van hun project.

Symbiosis

7 december 2021

De Regeling Immerse\Interact richt zich op de cross-over tussen film, vormgeving en digitale cultuur, waar een nieuw terrein is ontstaan en digitale pioniers, interactie- en grafisch ontwerpers samenwerken met regisseurs, scenaristen en producenten. Het resultaat zijn vernieuwende mediaproducties, waarbij digital storytelling en interactieve of immersieve media centraal staan.

Tijdens deze tweede ronde van 2021 zijn de volgende projecten geselecteerd voor een ontwikkelingsbijdrage:

  • Zeitgeist in Conversation – Sjoerd Leijten en Stijn Verhoeff
  • Sonic Tornado - Marieke Verbiesen
  • Body - Roshan Nejal en MOONDOCS
  • De Erfenis - Maartje Wegdam en Stichting Copper Views
  • Gay Simulator - Iris van der Meule en Studio Biarritz
Philip Vermeulen – More Moire3

Immerse\Interact XL

Tijdens de laatste aanvraagronde van 31 augustus 2021 gold in het kader van de covid-19 steunmaatregelen de mogelijkheid tot het aanvragen van een (aanvullende) realiseringsbijdrage. Het doel van de pilotregeling Immerse\Interact XL is om makers van immersieve en interactieve werken een extra impuls te geven en hun projecten (aanvullend) te ondersteunen om hoge internationale ambities waar te maken en ruimte te geven voor grensverleggend media-onderzoek in een internationale context. Nieuwe projecten, maar ook projecten met internationale potentie die al een ontwikkelings- of realiseringsbijdrage vanuit Immerse\Interact hebben ontvangen, maar waarbij door covid-19 (kansen op) de benodigde additionele (internationale) financiering zijn weggevallen, konden voor deze regeling indienen.

De volgende drie projecten ontvangen een XL-bijdrage:

  • Symbiosis - Marcel van Brakel, Mark Meeuwenoord en Polymorf i.s.m. Studio Biarritz
  • More Moiré3 - Philip Vermeulen en Stichting Sonic Acts
  • The Imaginary Friend - Steye Hallema en Stichting Submarine Channel

deadline 2022

De volgende deadline van de Regeling Immerse\Interact is op dinsdag 8 februari 2022. Het is aan te raden om ruim voor het indienen van een voorstel contact op te nemen met de coördinator van de regeling Sean Gilis van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Voor vragen kun je ook terecht bij contactpersoon Nienke Doekes van het Filmfonds. De regeling valt onder het subsidiereglement van het Nederlands Filmfonds.