Regionale werkbijeenkomst Wegen naar welzijn - Breda

Op 20 januari 2023 organiseren BLASt en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een werkbijeenkomst, in het kader van de Open Oproep Wegen naar welzijn, waarin de kansen en mogelijkheden worden verkend van een toekomstige ondertunneling van de Noordelijke Rondweg in Breda.

Datum: 20 januari 2023
Tijd:
13.30 tot 17.00 uur
Locatie:
Electron, Belcrumweg 19, 4815 HA Breda
Toegang:
gratis

We staan voor een ingrijpende mobiliteitstransitie. Hoe kan deze uitdaging worden aangepakt met als uitgangspunt dat mobiliteit een middel is dat iedereen in staat stelt om volwaardig deel te nemen aan de samenleving? Welke inspirerende voorbeelden zijn er al en hoe gingen zij om met de uitdagingen op hun pad?

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt met de Open Oproep Wegen naar welzijn ontwerpers uit om samen met overheden, marktpartijen, (maatschappelijke) organisaties, deskundigen, burgers en andere relevante partijen ontwerpend onderzoek naar dit vraagstuk uit te voeren. Het doel daarbij is om te komen tot vernieuwende narratieven, perspectieven, strategieën en/of oplossingen voor de mobiliteitsopgave die voor iedereen de kwaliteit van leven verbetert.


programma

 • Introductie en uitleg met wethouder Daan Quaars en Chris van Langen, coordinator Actieagenda Ruimtelijk Ontwerp, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
 • Inspiratielezing Luc Deckers van burgerinitiatief Ringland Antwerpen
 • Themaworkshops onder leiding van:
  Joost Kleinhaarhuis, verkeerskundige gemeente Breda
  Marty van de Klundert, stedenbouwkundige, Spacevalue
  Ineke Spapé, specialist mobiliteit en ruimte, SOAB
  Michiel Brink, Royal Haskoning DHV, landschapsarchitect