Regionale werkbijeenkomst Wegen naar welzijn - Arnhem

Op 31 januari 2023 organiseren Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem (CASA) en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een inspiratiebijeenkomst in het kader van de Open Oproep Wegen naar welzijn met de Arnhemse stedenbouwkundige Annemieke Molster.

Datum: dinsdag 31 januari 2023
Tijd:
19.30 uur inloop, 20.00 uur start, 21.30 uur einde met aansluitend een borrel
Locatie:
CASA, Coehoornstraat 17, 6811 LA Arnhem
Toegang:
gratis, mail naar rsvp@casa-arnhem.nl o.v.v. Wegen naar Welzijn om verzekerd te zijn van een plek.

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt ontwerpers uit om samen met overheden, marktpartijen, (maatschappelijke) organisaties, deskundigen, burgers en andere relevante partijen ontwerpend onderzoek uit te voeren naar dit vraagstuk. Uitgangspunt is de mobiliteitsbehoefte van mensen en daarmee mobiliteit als middel om bij te dragen aan de welvaart van iedereen in brede zin.

Annemieke Molster is auteur van het in 2021 verschenen boek Loop, een pleidooi voor een loopvriendelijke omgeving met een tienstappenplan hoe daar te komen. Hiermee sluit ze wonderwel aan bij actuele thema’s als de gezonde stad, duurzame mobiliteit en inclusiviteit; thema’s waarvan de urgentie door de huidige crisis alleen maar is toegenomen.

Chris van Langen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geeft voorafgaand aan de lezing een toelichting op de open oproep en na afloop is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en coalities te smeden.