Expositie: Thuis in het energielandschap

Met nieuwe duurzame vormen van energie gaat onze leefomgeving er anders uitzien of anders functioneren. Maar hoe precies? Podium voor Architectuur en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigen je van 15 juni t/m 10 juli uit voor de expositie Thuis in het energielandschap in Het Cultuurgebouw, Hoofddorp. De expositie toont ontwerpen van elf ontwerpbureaus en samenwerkingspartners die kansen en inspiratie bieden om aan de slag te gaan met de energietransitie.

Datum: 15 juni t/m 10 juli
Locatie: Galerie De Meerse, Het Cultuurgebouw in Hoofddorp
Tijd: Het Cultuurgebouw is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.
Entree: Gratis

Komt Nederland vol zonnepanelen te staan en wat betekent dit voor de landbouw? Staan de wijken straks vol met transformatorhuisjes of kan het anders? Welke bekabeling ligt er onder ons huis en krijgt iedereen een eigen datacentrum in de meterkast? De geselecteerde projecten voor Thuis in het energielandschap bieden kansen en inspiratie om aan de slag te gaan met de energietransitie.

Geselecteerde ontwerpbureaus & samenwerkingspartners:

Landschappen van verlangen
Vier projecten van Architectuurcentrum Aorta, Provincie Utrecht, Mooisticht in samenwerking met:
- DS Landschapsarchitecten en Studio Solarix
- Karres en Brands landschapsarchitectuur en stedenbouw
- Vista en Circular Landscapes
- Urban Synergy en Bright

Duurzaam distributielandschap
Defacto Urbanism in samenwerking met Vereniging Deltametropool en Logistics Valley Gelderland

Energieknooppunt Notter-Zuna
H+N+S Landschapsarchitecten in samenwerking met Coöperatie Notter-Zuna

Anderzijds A67
Paul de Kort in samenwerking met Feddes/Olthof landschapsarchitecten en Staatsbosbeheer

OHM
Bright in samenwerking met Urban Synergy en Provincie Noord-Holland

Ontwerpen met bewonersgerichte energiestrategie
Living Lab 040 in samenwerking met gemeente Eindhoven KAW en Teun Verberne Consultancy

Resilient Leiden Noord
Generation.Energy in samenwerking met gemeente Leiden Distributed Internet of energy Bright in samenwerking met Amsterdam Economic Board

Nieuwe Horizon
VPxDG en ROM3D tonen op de begane grond van Galerie De Meerse de lokale casus ‘Nieuwe Horizon’, studies voor vormen van zonopwek in combinatie met het verrijken van het landschap – van vergezicht tot biodiversiteit. In samenwerking met gemeente Haarlemmermeer, LTO Noord en Podium voor Architectuur

Het Cultuurgebouw is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. De galerie is geopend op do en vrij van 14:00 – 17:00 uur, op afspraak en voor en tijdens voorstellingen.