Brabantse oogst ARO & VRO

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert samen met de Provincie Noord-Brabant en BrabantAdvies verschillende activiteiten, waaronder een tentoonstelling, rond de rijke Brabantse oogst uit het Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp en de Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp.

In de Trappenzaal van de Faculteit Bouwkunde aan de TU Eindhoven is tot en met 27 april 2023 Brabantse oogst ARO & VRO te zien. De expositie laat in beeld en woord 31 Brabantse projecten zien uit het Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp (ARO) en de Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp (VRO). De projecten vormen een interessante bron van praktische kennis en ervaring over de inzet van ontwerpkracht in de ruimtelijke uitdagingen die overal in Brabant spelen. Brabantse oogst ARO & VRO zal behalve in Eindhoven later dit jaar ook te zien zijn in de gemeenten Maashorst, Tilburg (i.s.m. CAST) en Breda (i.s.m. BLASt). Informatie hierover volgt.

reis langs de provincies

Brabant is de startprovincie van de reis die het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in 2023 maakt langs de provincies met de oogst uit VRO en de lopende projecten uit ARO. Provincies zijn namelijk meer dan ooit aan zet als het gaat om de toekomstige ruimtelijke ordening en vormgeving van onze leefomgeving. Per provincie staat de betreffende oogst uit dat deel van Nederland centraal in een kennisbijeenkomst-op-maat met bijbehorende expositie.

kennisbijeenkomst Brabant

De kennisbijeenkomst in Brabant werd samen met de Provincie Brabant en BrabantAdvies op 8 februari 2023 georganiseerd. Klik hier voor een terugblik van de bijeenkomst Ontwerpkracht voor de grote verbouwing van Brabant.

Kaart van Nederland met met punten aangegeven locaties waar projecten zich bevinden.