Architectuur Biënnale Venetië 2021: drie projecten in beeld

Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie lanceerden begin oktober 2019 een open oproep voor een bijdrage aan het publiek parallelprogramma van het Nederlands Paviljoen op de Architectuur Biënnale Venetië. Inzenders werden uitgenodigd in te spelen op het thema van het Nederlands paviljoen multispecies urbanism. Drie projecten werden geselecteerd.

De drie geselecteerde projecten zijn:

Failed Architecture – Stories on Earth

Stories on Earth is een poging om met storytelling en design een kritisch model te ontwikkelen waarmee het huidige narratief over de relatie tussen mens en natuur kan worden uitgedaagd.

Bureau LADA – Shallow Waters

Shallow Waters is een speculatief onderzoeksproject naar biodiversiteit in het water als model voor een water related society waarin de mens een secundaire rol speelt.

Studio Wild – The Forbidden Garden of Europe

The Forbidden Garden of Europe (foto bovenaan) onderzoekt in hoeverre ruimtelijke en sociale factoren invloed hebben op inclusieve manieren van samenleven.

De drie projecten werden in het Nederlands Paviljoen getoond door middel van videoportretten. Bekijk ze hier:

Failed Architecture - Stories on Earth
Studio LADA - Shallow Waters
Studio Wild - The Forbidden Garden of Europe

Lees hier meer over alle door het Stimuleringsfonds ondersteunde projecten die te zien waren tijdens de Architectuur Biënnale Venetië 2021.