Upstream: Music x Design weer open

Deze week is de Regeling Upstream: Music x Design weer geopend. Ben jij ontwerper of maker en wil je samenwerken met een muzikant? Bij Upstream: Music x Design kun je subsidie aanvragen voor innovatieve, artistieke toepassingen van ontwerp, beeld of technologie binnen de popmuziek. Denk aan een fysieke en/of virtuele presentatie, een installatie of interventie die leidt tot andere vormen van beleving.

Sinds de lancering van Upstream: Music x Design zijn er bijna veertig inspirerende cross-overs tussen ontwerpers en muzikanten ondersteund. Ze laten de kracht van performance zien, gaan voorbij het bekende en leiden tot kennis en inzichten waar anderen weer op kunnen voortbouwen. Een aantal mooie voorbeelden worden in deze video uitgelicht:

meer weten?
Ben je nieuwsgierig en heb je een goed idee voor een samenwerkingsproject? Lees dan de Regeling Upstream: Music x Design om te bepalen of je project aan de formele vereisten voldoet. Je kan tot en met 12 april 2023 een aanvraag indienen voor een start- of een projectsubsidie in de eerste ronde. De tweede ronde sluit op 6 september 2023.

startsubsidie
Een startsubsidie binnen de Regeling Upstream: Music x Design is maximaal € 7.500 en is bedoeld voor de eerste voorbereidende of onderzoeksfase van een complex en/of omvangrijk project. Deze fase kan ook worden gebruikt voor het betrekken van kennis- en financiële partners. Startsubsidieaanvragen worden beoordeeld op drie criteria: artistieke kwaliteit, impact en doel en opzet.

projectsubsidie
Heb je plannen voor een project dat verder gaat dan de startfase en zal resulteren in een activiteit die met een breed publiek wordt gedeeld? Hiervoor kan je binnen de Regeling Upstream: Music x Design een projectsubsidie aanvragen van maximaal € 50.000. Projectaanvragen worden behalve op artistieke kwaliteit, impact en doel en opzet beoordeeld op publieksstrategie en diversiteit en inclusie.