Extra subsidiemogelijkheid Regeling Immerse\Interact XL

Voor de aanvraagronde van 31 augustus 2021 van de Regeling Immerse\Interact geldt de mogelijkheid voor een (aanvullende) realiseringsbijdrage: Immerse\Interact XL. De subsidiemogelijkheid is gericht op projecten waarbij door covid-19 (kansen op) de benodigde aanvullende (internationale) financiering zijn weggevallen.

Aanvullend op de bestaande subsidiemogelijkheden binnen de Regeling Immerse\Interact is er in de ronde van 31 augustus een extra subsidiemogelijkheid: Immerse\Interact XL. Het beschikbare budget komt voort uit de door het ministerie genomen covid-19-steunmaatregelen. Met de Regeling Immerse\Interact XL worden projecten binnen het interdisciplinaire medialandschap gestimuleerd.

extra impuls

Het doel van de Regeling Immerse\Interact XL is om makers van immersieve en interactieve werken een extra impuls te geven en hun projecten (aanvullend) te ondersteunen. De XL-bijdragen van maximaal € 200.000 per project, kunnen worden ingezet voor activiteiten om de hoge internationale ambities waar te maken, productiewaarde toe te voegen en ruimte te geven aan grensverleggend mediaonderzoek in een internationale context.

voor wie?

Voor de Regeling Immerse\Interact XL zijn we op zoek naar onderscheidende, ambitieuze immersieve en/of interactieve mediaprojecten die het in zich hebben een internationaal publiek aan te spreken. Nieuwe projecten, maar ook projecten met internationale potentie die al een ontwikkelings- of realiseringsbijdrage vanuit Immerse\Interact hebben ontvangen, maar waarbij door covid-19 (kansen op) de benodigde additionele (internationale) financiering zijn weggevallen, kunnen indienen.

Filmfonds

De Regeling Immerse\Interact XL is een samenwerkingsproject van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Filmfonds. Aanvragen kunnen uitsluitend digitaal worden ingediend bij het Nederlands Filmfonds.

Neem voor meer informatie contact op met Nienke Doekes, projectbegeleider Selective Funding Nederlands Filmfonds of Sean Gilis, coördinator Regeling Immerse\Interact Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.