Kennisatelier: Blik op de bodem
Verstedelijking zonder de bodem serieus te nemen gaat niet langer. Een vitale ondergrond is onmisbaar voor een toekomstbestendige aanpak van de verstedelijkingsopgave. Bezoek een van de drie kennisateliers die Jonge Honden organiseert in samenwerking met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie waarin de gezamenlijke inzichten worden gedeeld die zijn opgedaan tijdens het programma Bouwen vanuit de bodem.
datum: 1 februari 2024
tijd: 14:00 – 17:00 uur
locatie: Berlijnplein, Utrecht
voertaal: Nederlands
Het eerste Kennisatelier 1: de integrale blik op 1 februari 2024 brengt ontwerpers en bodemexperts bijeen om vanuit een integrale en interdisciplinaire blik naar de rol van de bodem te kijken in de verstedelijkingsopgave.
Tijdens dit kennisatelier worden twee inspirerende workshops gehouden. PosadMaxwan geeft een workshop waarin kennisuitwisseling en integraal ontwerpen centraal staat. BoschSlabbers zal een workshop geven over het verbeelden als gemeenschappelijke taal. Het kennisatelier zal genoeg ruimte bieden voor kennisuitwisseling en verdiepende gesprekken met experts uit het veld. De bijeenkomst wordt gemodereerd door Jonge Honden onder leiding van Anne Kamp.
vervolg
Na het eerste kennisatelier volgen in 2024 twee bijeenkomsten:
Kennisatelier 2: de beleidsmatige blik, kijkt naar de uitdagingen die beleidsmakers en -uitvoerders tegenkomen. Tijdens de tweede sessie gaan we in gesprek met de mensen die dicht op de materie zitten bij gemeentes, provincies en andere instanties.
Kennisatelier 3: de immateriële blik, staat in het teken van het onderzoeken van de vaak onderbelichte immateriële rol van de bodem. Alle drie de kennisateliers kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.
over Jonge Honden
Jonge Honden is een adviesbureau gerund door jonge academici. Ze combineren de nieuwste kennis met eigenschappen die juist nú nodig zijn. Zo brengen ze beweging in organisaties en binnen thema’s die nu belangrijk zijn. Jonge Honden is een veelzijdig bureau met kennis en ervaring in de ruimtelijke sector. Verbinden en beweging brengen zit in hun DNA.