Eindpresentatie Literatuur op het Scherm

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Letterenfonds organiseren op maandagmiddag 28 februari een eindpresentatie van het programma Literatuur op het Scherm. Vier teams van schrijvers en ontwerpers presenteren in Utrecht hun projecten. Daarnaast is er een keynote van Siebe Bluijs, postdoctoraal onderzoeker ‘Digital Literature’. Publiek is van harte welkom bij deze presentatie.

Datum: 28 februari 2022
Tijd: 15.00 uur – 17.30 uur
Locatie:
Het Huis Utrecht, Boorstraat 107, Utrecht
Aanmelden:
via deze link
Moderator:
Janneke Siebelink, schrijver, columnist, Raad van advies Letterenfonds, en oprichter van het lezersplatform lees.bol.com
Keynote: Siebe Bluijs, postdoctoraal onderzoeker 'Digital Literature', Tilburg University

open oproep
Met de Open Oproep Literatuur op het Scherm 2020 willen het Stimuleringsfonds en het Nederlands Letterenfonds de ontwikkeling van een nieuwe vormentaal bevorderen en samenwerking, talentontwikkeling en kennisontwikkeling tussen verschillende disciplines stimuleren. Vier projecten zijn na een open oproep in september 2020 geselecteerd om binnen het programma Literatuur op het Scherm hun plannen verder te ontwikkelen. Samenwerking tussen de disciplines stond daarbij centraal; de schrijvers en ontwerpers kregen ruim een jaar de tijd om tot een prototype te komen.

programma
15.00 Presentatie Verkeerd Verbonden (Dorien Dijkhuis, Harm van de Ven (Studio Zesbaans), Suzan Heijink) en interview met moderator + Q&A
15.20
Presentatie Vooruitschreeuwen (Jowi Schmitz, Rob Verdegaal (Studio Parker)) en interview met moderator + Q&A
15.40 Keynote Siebe Bluijs, postdoctoraal onderzoeker 'Digital Literature', Tilburg University
16.00 Pauze
16.15
Presentatie Het Meisje in het Midden (Corinne Heyrman, Iris van der Meule) en interview met moderator + Q&A
16.35
Presentatie Spraakklanken (Studio Krom, Gershwin Bonevacia) en interview met moderator + Q&A
16.55
Afronding en borrel

Wil je deze presentaties bijwonen?

vervolg
In 2022 zullen de fondsen een nieuwe Open Oproep Literatuur op het Scherm uitschrijven. Meer informatie hierover volgt binnenkort. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.