Chronic Health – Happily ever after?

De Embassy of Health verbeeldt de toekomst van de zorg en laat op de Dutch Design Week 2020 in de online expositie Chronic Health – Happily ever after? zien hoe ontwerpers met een hernieuwde blik naar gezondheid kijken. Vijf door het Stimuleringsfonds ondersteunde projecten maken deel uit van de tentoonstelling.

Samen met zorgprofessionals verkennen de ontwerpers de waarden en mogelijkheden van de zorg voor onszelf en elkaar, om zo met een vooruitziende blik te werken aan een gezonde samenleving. Zo ontrafelde Gabriel Fontana met Multiform de competitieve en normatieve kanten van teamsport, en presenteert een socialere variant. Studio Samira Boon onderzoekt samen met de VU en Waag hoe de bacteriële laag die op het oppervlak van de gefermenteerde drank kambucha groeit, kan worden ingezet voor een duurzaam, ademend interieur. En Joost Wijmen vroeg de bewoners van een woonzorgcentrum om de positieve en negatieve lichamelijke veranderingen uit hun leven op een tijdbalk te zetten. Met zijn project maakt hij hun veerkracht zichtbaar en ontsluit hij hun expertise.

Studio Samira Boon, LABS – Future Interiors
Gabriel Fontana, Multiform
Ester van de Wiel en Michou-Nanon de Bruijn, Verbouwen in dialoog
Joost Wijmen, Encounter
Sjaak Langenberg en Rosé de Beer, Re-creatie

De Embassy of Health is een samenwerking tussen het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Waag, Philips Experience Design, Máxima MC, DesignLab Universiteit Twente, Health~Holland, AMS-IX, Health Hub Utrecht en Dutch Design Foundation.

Afbeelding: Smart Distancing System
Design & concept: Jólan van der Wiel en Nick Verstand
Illustratie: Joery Verweij