Vernieuwde werkwijze startsubsidies

De regelingen Vormgeving, Architectuur en Digitale cultuur staan weer open. Behalve het aantal aanvraagrondes is ook de werkwijze rond startsubsidies voor komend jaar aangepast.

geen projectplan

Vanaf 2024 hoef je in de rondes van de regelingen Vormgeving, Digitale cultuur en Architectuur géén projectplan of projectcanvas meer toe te sturen als je een startsubsidie aanvraagt. In plaats daarvan stellen we in de online aanvraagomgeving vragen over het project waarvoor je een startsubsidie aanvraagt. Lees meer over startsubsidies en bekijk de vragen uit het aanvraagformulier alvast.

drie rondes

Anders dan voorgaande jaren hebben de regelingen Vormgeving, Architectuur en Digitale cultuur in 2024 geen vier maar drie rondes. Het budget van de vervallen ronde is per regeling evenredig verdeeld over de overgebleven drie rondes. Vanwege het toenemende aantal aanvragen gaat de behandeltermijn van tien naar elf weken. Dit betekent dat je uiterlijk elf weken na de sluitingsdatum de uitslag over je aanvraag ontvangt.

De deadlines van komend jaar zijn:

Regeling Vormgeving
30 januari 2024
7 mei 2024
24 september 2024

Regeling Architectuur
25 januari 2024
25 april 2024
19 september 2024

Regeling Digitale cultuur
16 januari 2024
16 april 2024
10 september 2024

Aanvragen indienen voor de eerste rondes is mogelijk sinds 1 december 2023.

Let op: De werkwijze rondom het aanvragen van een startsubsidie bij de Regeling Internationalisering ontwerpsector is niet aangepast. Wil je een startsubsidie aanvragen bij de Regeling Internationalisering ontwerpsector, dan vragen we je hiervoor nog wél een projectplan op te stellen dat je upload in de online aanvraagomgeving.