Terugblik Dutch Design Week 2022

Van 22 tot en met 30 oktober 2022 vond de Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie was de gehele week in MU Hybrid Art House aanwezig. Hieronder een terugblik in beeld.

3 november 2022

In MU Hybrid Art House toonde het Stimuleringsfonds de video-installatie Stimuleringsfonds presents Talent met één minuut durende filmportretten van 51 talenten. Jaarlijks krijgen opkomende ontwerpers en makers actief op het gebied van vormgeving, architectuur en digitale cultuur dankzij een talentontwikkelingsbeurs van het Stimuleringsfonds de kans zich optimaal te ontwikkelen in artistiek en professioneel opzicht.

Tijdens de opening van de presentatie op de eerste zaterdag van Dutch Design Week in MU verzorgde het duo Ant Eye (Hanneke Klaver en Tosca Schift) de performance 'Plastic shell, inner Printer'.
De opening werd afgesloten met een soundscape door Djatá Bart-Plange.
Op woensdagmiddag konden bezoekers van MU de performance en film screening 'Scent of Time' van de Finse filmmaker en onderzoeker Emilia Tapprest (NVISIBLE.STUDIO) ervaren.
Talenten Boey Wang, Baratto&Mouravas en Emilia Tapprest gingen in gesprek met moderatoren Esther Muñoz Grootveld en Renee van der Hoek over de betekenis van het thema van de dag 'Sensing forward'.
Om de toekomst radicaal opnieuw te verbeelden, moeten we weer leren luisteren naar ons lichaam en ons onderbewustzijn. Hoe kunnen kunstenaars/ontwerpers dit proces vergemakkelijken?
Talenten Leyla-Nour Benouniche, Rossel Chaslie, Tobie van Putten en Jarmal Martis praten met moderatoren Manique Hendricks en Sharvin Ramjan over het thema van de dag 'Power to the Personal'.
Rondom het live programma konden bezoekers in MU de videoportretten van 51 talenten bekijken en beluisteren gemaakt door Toon Koehorst, Jannetje in 't Veld, Roel van Tour en Wilbert Eerland.
De videoportretten van de lichting 2022 die te zien waren in de video-installatie zijn nu ook te zien op ons Platform Talent via talent.stimuleringsfonds.nl.
Op dinsdagavond vonden er speeddates plaats tussen talenten en deelnemers van ons internationale 'Building Beyond' programma, werkzaam in ontwerp, architectuur, performancekunst en onderzoek.
Door middel van speeddates leerden de makers en ontwerpers meer over elkaars praktijken in Nederland en Afrika.
Op woensdag organiseerden Platform ACCT* (Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst) en het Stimuleringsfonds de ontbijtsessie 'Ontwerp je eigen tarief' over fair pay voor ontwerpers. Foto: SCI
De deelnemers van het Innovatielabs kwamen woensdag bij elkaar om na te denken over de kansen en knelpunten van elkaars innovatieprojecten. En bezochten 2 deelnemende projecten. Foto Robbie van Zoggel

Foto's: Max Kneefel