Matchmaking voor Nederlands/Vlaamse gameontwikkelaars

Het Stimuleringsfonds organiseert samen met het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) een matchmakingtraject om Nederlandse en Vlaamse gameontwikkelaars samen te brengen. Beide fondsen willen hiermee de potentie van samenwerkingsprojecten benadrukken.

16 juni 2022

financiering in twee landen

Naast het delen van onder meer kennis, skills, netwerk en markt benadrukken de fondsen dat samenwerking ook financiële voordelen heeft. Nederlands/Vlaamse gameontwikkelaars kunnen namelijk voor samenwerkingsprojecten in beide landen subsidie aanvragen. Relevantie regelingen voor deze projecten zijn bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de Regeling Digitale cultuur en de Regeling Internationalisering ontwerpsector. Vlaamse gameontwikkelaars kunnen een beroep doen een nieuwe co-ontwikkelingsregeling: de Vlaams/Nederlandse call of op de reguliere aanvraagrondes van het VAF gamefonds.

matchmaking

Om Nederlandse en Vlaamse makers aan elkaar te koppelen hebben het Stimuleringsfonds en VAF een matchmaking opgezet via het online Meet2Match-platform. Hier worden vraag en aanbod samengebracht en kun je door de profielen bladeren op zoek naar een goede match. Nederlandse en Vlaamse gameontwikkelaars die een partner zoeken voor de ontwikkeling en uitvoering van een project kunnen zich hier registreren.

deadlines

De deadlines voor de genoemde regelingen van het Stimuleringsfonds dit kalenderjaar zijn:
Regeling Digitale cultuur – 17 augustus en 12 oktober 2022
Regeling Internationalisering ontwerpsector – 22 september 2022

Kijk hier voor de deadlines van het VAF.

Heb je vragen? Laat het ons dan weten via digitalecultuur@stimuleringsfonds.nl.