Bring it on!

2023 wordt een belangrijk jaar voor de culturele en creatieve sector. De Raad voor Cultuur komt met een toekomstvisie, een visitatiecommissie beoordeelt het functioneren van de zes rijkscultuurfondsen en Staatssecretaris Cultuur en Media, Gunay Uslu, publiceert deze zomer haar beleidsuitgangspunten voor 2025-2028. Het komende half jaar werken we daarom aan de toekomstplannen voor het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. We betrekken graag onze adviseurs en (potentiële) aanvragers bij dat proces.

Aanmeldingen zijn gesloten.

Als aftrap organiseren we op donderdag 8 juni 2023 een nieuwe editie van Bring it on! Tijdens deze bijeenkomst gaan we met adviseurs, aanvragers en medewerkers in gesprek over waar we met het Stimuleringsfonds staan en waar we naartoe willen. Hoe functioneert het fonds? Wat is onze positie? En welke ambities hebben we voor 2025 en verder?

programma
Op het programma staan vijf deelsessies waarin we met elkaar het open gesprek voeren. Elke deelnemer kan aan twee sessies deelnemen. Op het aanmeldformulier kun je je top drie aan ons doorgeven. We proberen met de indeling rekening te houden met je voorkeur.

Je hebt keuze uit de volgende deelsessies:

deelsessie 1 – Verlichten aanvraagprocedure
Hoe kan de aanvraagprocedure voor zowel aanvragers, adviseurs als medewerkers worden verlicht, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de beoordeling?

deelsessie 2 – Fair Pay
Hoe zorgen we voor een goede toepassing van Fair Pay bij de beoordeling van subsidieaanvragen waarin de Fair Practice Code een steeds belangrijkere rol speelt?

deelsessie 3 – Diversiteit en inclusie
Subsidieaanvragen worden sinds twee jaar ook beoordeeld op diversiteit en inclusie. Wat zijn de ervaringen van aanvragers en adviseurs met dit criterium?

deelsessie 4 – Duurzaamheid
Op welke manier kan de creatieve industrie bijdragen aan de duurzaamheidsagenda van Nederland? En welke rol ligt hier voor het fonds?

deelsessie 5 – Open Mic
In de Open Mic-sessie bepalen aanvragers en adviseurs zelf de agenda. Stel ons je vraag, geef advies of deel je ideeën over en ervaringen met het fonds.

Bring it on! wordt gemodereerd door Marsha Simon.

locatie: Villa Jongerius, Utrecht, ingang aan de Doctor M.A. Tellegenlaan. Klik hier voor een routebeschrijving.
tijd: 13.30 – 17.00 uur, inloop vanaf 13.15 uur, incl. afsluitende borrel om 17.00 uur
voertaal: Nederlands
aanmelden:
Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze bijeenkomst. We hebben plek voor 150 deelnemers.

We hopen je op 8 juni te verwelkomen.