Bouwen aan talent – 35 ervaren bureaus geselecteerd

In de tweede Open Oproep Bouwen aan talent zijn 35 ervaren ontwerpbureaus geselecteerd. In het tweede deel van de open oproep, die nu uitstaat, worden zij gekoppeld aan talentvolle, startende makers of ontwerpers om samen gedurende drie maanden aan een actuele ontwerpopgave te werken.

14 oktober 2021

In reactie op de tweede Open Oproep Bouwen aan talent voor ervaren ontwerpbureaus ontving het Stimuleringsfonds uit de breedte van de creatieve industrie 49 uiteenlopende voorstellen. De aanvragen zijn ter advies voorgelegd aan een onafhankelijke selectiecommissie bestaande uit voorzitter Tanja Koning (zelfstandig curator en programmeur), Joost Emmerik (stedenbouwkundige, landschapsarchitect), Ward Janssen (curator digitale en visuele cultuur), Lotte van Laatum (zelfstandig productontwerper), Iris Ruisch (managing director M-ODE), Marcel Schouwenaar (The Incredible Machine), Michael Snitker (productontwerper een creative technologist) en Esther Verra (talent development TETEM).

Zij selecteerden 35 gedegen voorstellen, met relevante opgaves die goed aansluiten bij de eigen expertise en van belang zijn voor het ontwerpveld. De geselecteerde ontwerpbureaus bieden een plek aan startende ontwerpers en makers waar zij kennis en ervaring kunnen opdoen en hun netwerk kunnen vergroten, waar zij voldoende begeleiding ontvangen, en waar tegelijkertijd ruimte is voor eigen inbreng en een ander geluid van een nieuwe generatie.

selectie

De volgende ontwerpbureaus werden geselecteerd:
- Atelier Blik
- Bakken & Baeck
- Bas Kosters Studio
- Bureau LADA
- Buro Now
- DOOR architecten
- Heleen Klopper
- House of Thol
- Humade
- Inside Outside
- Isaac Monté
- Johannes Verwoerd Studio
- Kossmandejong
- Marjan van Aubel
- NEXT architects
- Prinsen.Studio
- RAAAF
- Richard Niessen
- Rubén Dario Kleimeer
- Site Practice
- Stichting FIBER
- Stichting The Image Society
- StoneCycling
- Studio Anne Ligtenberg
- Studio Bernhard Lenger
- Studio Elisabeth Klement
- STUDIO INEKEHANS
- Studio Kars
- Studio Marije Vogelzang
- Studio RAP
- Studio Simone Post
- Studio SociaalCentraal (voorheen Joes + Manon)
- Supertoys Supertoys (foto bovenaan)
- Thijs de Zeeuw – Landschapsarchitect
- VANTOT

Studio RAP

Lees hier meer over de geselecteerde ontwerpbureaus en onderzoeksvoorstellen.

vervolg

De geselecteerde voorstellen worden meegenomen in het vervolg van de Open Oproep Bouwen aan talent voor startende ontwerpers. Zij kunnen zich tot en met 8 november 2021 inschrijven op een van de voorstellen van de geselecteerde ontwerpbureaus. Na selectie en succesvolle matching van de startende ontwerpers met het onderzoeksvoorstel van het ontwerpbureau, kunnen beide partijen het samenwerkingstraject starten.

Bas Kosters Studio