Ontbijtsessie Ontwerp je eigen tarief

Op woensdag 26 oktober 2022 organiseren Platform ACCT* (Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst) en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie tijdens de Dutch Design Week een ontbijtsessie over fair pay voor ontwerpers. Na een toelichting op de eerste stappen en resultaten die zijn gezet in het concretiseren van fair pay binnen het ontwerpveld, gaan we graag met je in gesprek over de (on)mogelijkheden voor het ontwikkelen van een praktische tool voor het bepalen van een juist tarief.

Datum: 26 oktober 2022
Tijd
: 9.30 uur – 11.00 uur (inloop 9.00 uur inclusief ontbijt)
Locatie
: Torenallee 40-06, 5617 BD Eindhoven

Ontwerpers hebben originele ideeën. Dus ze moeten met hun werkverleners afspraken maken over nog onbekende producten of diensten. Aan beide kanten dreigen daarom ongewenste doembeelden zoals ‘knollen voor citroenen’ krijgen of ‘hard werken loont niet’.

Platform ACCT geeft tijdens de DDW-sessie toelichting op de stappen die in de afgelopen periode zijn gezet om het begrip fair pay te concretiseren voor het ontwerpveld. Een van die resultaten zijn zogenaamde factsheets die ontwerpers meer inzicht geven in relevante wet- en regelgeving, tariefopbouw en verschillende werkcontexten die van invloed kunnen zijn op een tarief.

We zijn benieuwd naar jouw kijk op fair pay in het ontwerpveld: hoe positioneer jij jezelf, welke tarieven passen daar bij? Vervolgens gaan we het gesprek met je aan over hoe verder: wat zou jou als ontwerper verder helpen in het organiseren van een eerlijke beloning? Ontbijt met ons mee en deel je ervaringen en ideeën!