Homepage

Online Get a Grant Event voor beginnende makers

Wanneer kan je een bijdrage aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Mondriaan Fonds organiseren gezamenlijk een online voorlichtingsbijeenkomst over bijdragemogelijkheden voor beginnende ontwerpers en kunstenaars. Meld je aan en neem 24 november van 19.00 tot 20.30 uur (CET) deel aan het online vraaggesprek.

18 oktober 2022

Het online Get a Grant Event geeft een overzicht van wat het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds te bieden hebben voor startende creatieve professionals. Medewerkers van beide fondsen vertellen over de subsidiemogelijkheden: wanneer kan je subsidie aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Twee aanvragers van beiden fondsen vertellen over hun ervaringen bij het indienen van een aanvraag en beantwoorden vragen die worden gesteld via de chatfunctie.

datum: 24 november 2022
tijd: 19.00 – 20.30 uur
voertaal: Engels
moderator: Nelly dos Reis
sprekers: Kunstenaar Majda Vidakovic en ontwerper Giorgio Toppin / XHOSA (ontving in 2020 de Talentontwikkelingbeurs van het Stimuleringsfonds)
fondsmedewerkers: Carmen Muskee (medewerker Mondriaan Fonds) en Sharvin Ramjan (medewerker van het Stimuleringsfonds)

Get a Grant Events
Sinds 2015 organiseren het Stimuleringsfonds en het Mondriaan Fonds een aantal keer per jaar gezamenlijke Get a Grant Events. Met de bijeenkomsten willen we startende ontwerpers en kunstenaars, studenten en alumni informeren over de subsidiemogelijkheden van beide fondsen. Lees hier het verslag van de online bijeenkomst in oktober 2020.

Regeling Talentontwikkeling
De talentontwikkelingsbeurs van het Stimuleringsfonds kan eenmaal per jaar worden aangevraagd door ontwerpers en makers die maximaal vier jaar werkervaring hebben opgedaan op het gebied van vormgeving, architectuur of digitale cultuur in Nederland. De Regeling Talentontwikkeling zal in december 2022 openen en sluit eind januari 2023.

Kunstenaar Start
De regeling Kunstenaar Start van het Mondriaan Fonds is voor kunstenaars die minimaal 1 tot maximaal 4 jaar professioneel werkzaam zijn en hun kunstpraktijk verder willen ontwikkelen. De regeling kan het hele jaar door worden aangevraagd.