Informatiebijeenkomst Open Call Hidden (Hi)stories

Op donderdag 20 juli 2023 organiseren het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nieuwe Instituut een informatiebijeenkomst in het kader van de open oproep en werk/leertraject Hidden (Hi)stories.

datum: donderdag 20 juli 2023
tijd
: 19.00 – 21.00 uur
locatie: Nieuwe Instituut Auditorium of online
voertaal
: Engels

Hidden (Hi)stories richt zich op het ontsluiten van verborgen verhalen, en het inzichtelijk, tastbaar en bespreekbaar maken van hieraan gerelateerde vraagstukken, door middel van ontwerp. Welke erfenissen, plekken, rituelen en perspectieven zijn verzwegen of onderbelicht en verborgen gebleven? Hoe kunnen andere manieren van vertellen en verbeelden worden ingezet om deze hidden (hi)stories over te dragen?

Tijdens de hybride bijeenkomst gaan Setareh Noorani (Nieuwe Instituut), Mireille de Koning (Stimuleringsfonds) en Roxanne da Graça (Stimuleringsfonds) in gesprek met onderzoekers en ontwerpers om de thematiek van de Open Oproep Hidden (Hi)stories te duiden.

sprekers
Rifandi Nugroho (gudskul), Robin Hartanto Honggare (arsitektur indonesia) en Gesya Namora (gudskul) begonnen binnen Collecting Otherwise het project Resituating Colonial Archives een serie workshops en publieke presentaties waarbij acht onderzoekers en architectuur- en kunstenaarscollectieven uit verschillende delen van Indonesië de gebouwde omgeving van het land en de verwevenheid met het koloniale verleden en heden onderzochten.

Kunstenaars Cihad Caner and Ulufer Çelik vertellen over hun onderzoek naar piraterij, manieren van zijn en navigatiemethoden. Dit onderzoek vertrekt vanuit een zeilbootrelief gevonden op de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam en maakt zo verbinding met plekken in Istanbul en New York.

Er is ruimte om tijdens deze bijeenkomst vragen te stellen over de Open Oproep Hidden (Hi)stories. Deelname kan zowel fysiek bij het Nieuwe Instituut (Auditorium) of online. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Engels.