totalload:1472199735.2009t/m
stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
toekenningen

toekenningen

Bekijk hier de projecten die het Stimuleringsfonds ondersteunde op gebied van architectuur, vormgeving, e-cultuur en alle mogelijke cross-overs.

meer toekenningen

007representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Vormgeving Productontwikkeling

Odysseus Women Anas Nin

Ascon de Nijs, 2016

€13.050
Het Contemporary Opera Center in New York heeft regisseuse Jorinde Keesmaat en dramaturg Koen Bollen en hun Nederlands-Vlaamse team uitgenodigd om daar in de komende drie jaar vier opera’s op het toneel te brengen. De eerste productie is een samenvoeging van twee werken van Louis Andriessen: Odysseus Women en Anais Nin. Ascon de Nijs is als scenograaf en kostuumontwerper aan het team verbonden. De subsidie wordt ingezet voor het onderzoek en reis/verblijfskosten voor de eerste productie. Ascon de Nijs werkt aan zowel de scenebeelden als aan de kostuums, kap en grime. Na de voorstelling van de eerste productie op 14 en 15 oktober op locatie van het Metropolitan Museum of Modern Art in New York volgt ook een Nederlandse uitvoering in het Muziekgebouw aan het IJ.
placeholder.gif

Deelregeling Vormgeving Programma

De Verdieping

Tom Loois, 2016

€4.533
Ontwerpers Tom Loois en Sanne Muiser van het collectief Firma Vruchtvlees verzorgen een inhoudelijk programma voor ontwerpers naar aanleiding van de expositie For Play – Designing Sexuality op locatie van MU (7 t/m 30 oktober 2016). In een aantal bijeenkomsten worden experts gevraagd te zoeken naar mogelijkheden om seksualiteit en intimiteit als onderwerpen en uitgangspunten te betrekken in het designdiscours. Met workshops, brainstormsessies, lezingen en presentaties wordt naar verdieping van de ontwerppraktijk gezocht voor en met ontwerpers en professionals uit andere, culturele disciplines en de maakindustrie. Bij de programmering zijn onder andere maatschappelijke organisaties, zoals de Rutgers Stichting, en producenten betrokken.
007representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Vormgeving Onderzoek

Lonely Planet (Falcone)

Stichting Public Art Squad (MAMA), 2016

€10.000
‘Lonely Planet’ is een project van kunstenaar/ontwerper Susan Kooi. In het project staat de levensloop van objecten centraal, inclusief de functies en betekenissen die voorwerpen gedurende hun levensloop kennen of krijgen. Het project omvat onder andere een werkperiode in een terracottafabriek in Salerno (Italië). Het project resulteert in een publicatie, een tentoonstelling bij Showroom MAMA en een serie performances. De tentoonstelling, waarin wordt gespeeld met de conventies van traditionele natuurhistorische musea, is van november 2016 tot januari 2017 te zien. De publicatie komt tot stand in samenwerking met grafisch ontwerper Tommi Vasko. In de publicatie worden fictie, non-fictie, wetenschap en kunst met elkaar vermengd.
007representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Vormgeving Tentoonstelling

The Christie van der Haak Project

Wolfsonian–Florida International University, 2016

€36.919
De Wolfsonian–Florida International University presenteert de tentoonstelling ‘Modern Dutch Design’, die plaatsvindt van november 2016 tot en met april 2017, gelijktijdig met Design Miami/Art Basel en Miami Art Week in december. Onderdeel van de tentoonstelling is een grote site-specific installatie van Christie van der Haak. Zij zal een deel van het historische gebouw van de universiteit, dat middenin het Art Deco-district in Miami Beach ligt, ‘inpakken’ met haar opvallende patronen. Het Wolfsonian, dat tevens een museum is, heeft een grote collectie Nederlandse ontwerpen, met meubelen, toegepaste werken, ontwerptekeningen, posters en boeken uit de periode 1890 – 1940, die de basis vormt voor de tentoonstelling. De organisatie ziet een grote verwantschap met de ontwerpen uit deze periode en het werk van Christie van der Haak, waarin historische referenties te herkennen zijn.
007representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Vormgeving Productontwikkeling

Mind My Gap - Album

Rosto A.D, 2016

€16.000
Kunstenaar/filmmaker/animator Rosto A.D. werkt aan het artwork voor zijn ‘Mind My Gap’-album, gebaseerd op de online versie die werd gepubliceerd van 1999 tot 2014. Het album bestaat uit een Engelstalige graphic novel van 160 pagina’s met drie muziek-CD’s en 1 DVD. Voor de aanpassing van web naar print wordt het narratief van het boek opnieuw gestructureerd en worden teksten geredigeerd. Het artwork wordt opnieuw vormgegeven en geïllustreerd. Het mixed media-eindresultaat biedt een rijk universum met tekst, beeld, muziek en vier korte animatiefilms. Uitgeverij SubQ, dochteronderneming van Submarine, heeft de intentie om het complete album uit te brengen.
loader
pagetype:page-content
pagesubtype:pagesub-other

het fonds

subsidies

actueel

MakingSchoolwebsite.jpg
De expositie Making School onderzoekt de toekomst van het beroepsonderwijs voor jongeren. Voor welke beroepen worden de huidige en volgende generaties studenten opgeleid? En welke leeromgeving en leer... meer >
IntensiveCarepersbeeldlandscapelores.jpg
De tentoonstelling Intensive Care op de Dutch Design Week 2016 toont de veelzijdige manier waarop ontwerpers en makers kunnen bijdragen aan actuele vraagstukken in de zorg. De complexiteit van deze op... meer >
FotoJonathanGruger2.jpg
Onderzoekt jouw werk de grens tussen mens en technologie en heb je interesse om je werk te presenteren tijdens het Transmediale Festival in Berlijn? Makers en organisaties op het terrein van digitale ... meer >
loader
loader
MakingSchoolwebsite_th.jpg
[email protected]: expo & events
IntensiveCarepersbeeldlandscapelores_th.jpg
[email protected]: expo & events
loader