totalload:1469514164.6667t/m
stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
toekenningen

toekenningen

Bekijk hier de projecten die het Stimuleringsfonds ondersteunde op gebied van architectuur, vormgeving, e-cultuur en alle mogelijke cross-overs.

meer toekenningen

placeholder.gif

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

A creative approach on Langa, Cape Town

andrews:degen, 2016

€3.000
Ontwerpbureau andrews:degen organiseert tijdens Open Design Cape Town (ODCT) het social-designproject ‘Mapping the City: A creative approach on Langa’. In dit project onderzoeken Andrews en Degen samen met lokale ontwerpers en werkloze jongeren uit de township Langa hoe ontwerpers bij kunnen dragen aan de kwaliteit van het stedelijk leven. Zij gaan gedurende een week werken met verschillende ontwerpmethodieken en vormen van designthinking waardoor ze ideeën, oplossingen, interventies en visies ontwikkelen voor stedelijke kwaliteit die ze vervolgens presenteren in de vorm van een publicatie en een publiek evenement. ODCT vindt plaats van 10 tot 21 augustus in Kaapstad, Zuid-Afrika. Het is een open designevenement waarin iedereen kan participeren met een project op het gebied van sociale innovatie en andere projecten die zich richten op de maatschappelijke meerwaarde van design. Het doel van het festival is antwoorden en oplossingen formuleren op de sociaal-economische uitdagingen van de Afrikaanse en Zuid-Afrikaanse regio.
placeholder.gif

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Aquatic Microclimate Experience

Annechien Meier, 2016

€3.000
Van 26 augustus tot 30 november vindt Guemgang Nature Art Biennale plaats in Gongju City in Zuid-Korea. De biënnale wordt georganiseerd door de Koreaanse kunstorganisatie Yatoo die onderzoek doet naar hoe kunst, natuur en wetenschap samen kunnen werken. Zij hebben Annechien Meier en filmmaker/ontwerper Gert-Jan Gerlach van het Laboratorium voor Microklimaten (LfM) uitgenodigd om een nieuw werk te maken voor de biënnale. LfM construeert twee drijvende microklimaateilanden in de Geumgang rivier. Het ene is de kleinste woestijn van Azië, waar droogte en sedumvegetatie het klimaat bepalen. Het andere is het kleinste bos van Zuid-Korea, waar bezoekers de vegetatie van het woud kunnen ervaren. Door middel van moderne technologie worden de eilanden toegankelijk gemaakt voor bezoekers. LfM beoogt de bezoeker een vernieuwende blik te geven op de microklimaten door ze 'mede-voyeur' te maken van het project. Tijdens de biënnale vinden symposia plaats waarin de deelnemers hun recent onderzoek en werk presenteren.
placeholder.gif

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

4 games an hour

Kitty Calis, 2016

€1.440
Jan Willem Nijman en Kitty Calis zijn uitgenodigd om op het festival A.MAZA / Johannesburg een workshop te geven. Zij leggen uit hoe je in 15 minuten een game kan maken met beperkte middelen. Deelnemers hebben namelijk geen computers tot hun beschikking, maar gaan aan de slag met materialen die aanwezig zijn, zoals rietjes en handdoeken. A.MAZE / Johannesburg creëert uitwisseling in cultuur en kennis op internationaal niveau binnen de Afrikaanse independent gamesindustrie en de digitale kunst scene in Johannesburg. Het festival beoogt hiermee een platformfunctie te vervullen voor kunstenaars op het gebied van digitale media en indie-gamedevelopers. A.MAZE / Johannesburg vindt plaats van 31 augustus tot 2 september 2016 in Johannesburg, Zuid-Afrika.
placeholder.gif

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Beyond Bling

Los Angeles County Museum of Art, 2016

€1.500
Sieraadontwerper Gijs Bakker is uitgenodigd door het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) om een keynote te geven tijdens het symposium ‘Beyond Bling: Jewelry Matters’. Dit evenement vindt plaats in het kader van de opening van de tentoonstelling ‘Beyond Bling: Jewelry from the Lois Boardman Collection’ in het LACMA. In het symposium wordt ingegaan op de reikwijdte van het vakgebied sieraadontwerp en over de verbindingen tussen sieraadontwerp en vormgeving, mode, architectuur en kunst. Andere sprekers zijn Dr Emily Stoehrer, Rita J. Kaplan en Susan B. Kaplan Curator Sieraden, Museum of Fine Arts, Boston en Susan Falls, Professor, Savannah College of Art and Design. Het symposium vindt plaats op 1 oktober.
placeholder.gif

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

New Interfaces for Musical Expression

Marieke Verbiesen, 2016

€1.500
Marieke Verbiesen is uitgenodigd voor een tentoonstelling en presentatie van haar installatie ‘Mayhem Machine’ op de jaarlijkse conferentie New Interfaces for Musical Expression (NIME) in Brisbane, Australië. De installatie is interactief en combineert geluid, animatie en licht. Deze werd eerder getoond op festivals zoals Incubate Festival en La Gaite Lyrique. De tentoonstelling is te zien in The Queensland Gallery of Modern Art. Daarnaast is Verbiesen gevraagd om deel te nemen aan een paneldiscussie met als thema "Novel Interfaces in Machine Learning".
loader
pagetype:page-content
pagesubtype:pagesub-other

het fonds

subsidies

actueel

DigitaleCultuur8juni.jpg
Op woensdag 8 juni organiseerde het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een publieke bijeenkomst rondom digitale cultuur in Het Huis Utrecht. Doel van de bijeenkomst was om samen met het veld voorui... meer >
JannyRodermondfotoHannekeWetzer.jpg
Op maandag 29 augustus organiseert het Stimuleringsfonds de bijeenkomst ‘Cultuur van denken en doen’, ter gelegenheid van het afscheid van directeur-bestuurder Janny Rodermond. Gedurende dertien j... meer >
loader
loader
loader